Bjørn Hettervik

Matfaglig rådgiver, Matinnovatør og inspirator

Bjørn jobber etter mottoet «mat, motivasjon og utvikling» og har et ønske om å bidra til å skape entusiasme, kreativitet og opplevelse i serverings- og reiselivsbransjen. Matkunnskap skal formidles på en kvalitativ god måte som oppleves nyttig og inspirerende. Han er tilknyttet teamet i Fossekall som matfaglig rådgiver, matinnovatør og inspirator. 

En mann i hvitt forkle smiler foran blå bakgrunn, mens han holder en presentasjon som en fossekall foredragsholder.

Fagområder:

  • Matfaglig utvikling og identitet 
  • Matfaglig inspirasjon 
  • Kjøkkenøkonomi 
  • Menyutvikling 
  • Kjøkkenlogistikk/arbeidsrutiner 
  • Opplæring av ansatte 

Bjørn i Fossekall

Bjørn har hatt tilknytning til Fossekall i mange år, og tilbyr matfaglig kompetanse og inspirasjon til våre kunder, både som rådgiver og ute hos kunde med kokkeklærne på. Det kan være workshop for alle ansatte på kjøkkenet der matidentitet, menyutvikling og gode arbeidsrutiner står i fokus, kick off for kjøkken og restaurant før sesong, eller kjøkkensjef til leie for et konkret arrangement eller kortere perioder.  

Bjørns grunnfilosofi: 
  •  Mat skal ha en historie 
  • Mat skal lages med glede, respekt, innlevelse, kreativitet og kunnskap 
  • Mat skal lages enkelt uten for mange uromomenter
  • Mat skal provosere 
  • Mat skal gi en opplevelse 
Yrkesmessig bakgrunn:

Kjøkkensjef Lothes Mat og vinhus (5 år) 
Selvstendig konsulent og matutvikler (10 år) 
Selvstendig konsulent i selskapene Kulinaria as og matkurs.no 
En rekke lederstillinger/kjøkkensjef-stillinger i norsk næringsliv; 

  • Søndre Løsset Gårdshotell 
  • Kafé Engebret 
  • Kastanjen Restaurant 
  • Breiangen Gjestegård 
  • Diplom-kokk fra Gastronomisk Institutt 

  • Organisasjonspsykologi og ledelse BI 

  • Coaching og emosjonell intelligens BI 

Kontakt Fossekall