top of page
  • Forfatterens bildeFossekall AS

Med en dyktig energirådgiver kan du gjennom den lovpålagte energimerkingen spare tusener av kroner å

Energimerkingen er ikke bare et statlig pålegg for deg som byggeier, men en mulighet for avdekking av ditt byggs potensialet for energieffektivisering. Energiattesten er ikke bare et energimerke, men også en tiltaksliste med svaret på ditt byggs energipotensialet. Velger en å gjennomføre tiltak fra tiltakslisten vil dette gi et mer energieffektivt, miljøeffektivt og attraktivt bygg.


Fossekall er et privat og frittstående selskap og godkjent rådgiver. Vi vil derfor kunne bistå og veilede deg trygt og uavhengig.


Kort om energimerking:

Alle yrkesbygg over 50m2 som selges eller leies ut må kunne dokumentere gyldig energiattest. I tillegg skal yrkesbygg over 1000 kvm alltid ha en gyldig energiattest, og tekniske anlegg over en viss størrelse skal energivurderes. Ordningen er nå underlagt Enova (tidligere lå ordningen under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)). Plikten til å følge regelverket ligger hos eier av bygningen.


​Skalaen for energimerket går fra A til G. Dersom salget eller utleie yrkesbygget, eller boligen, markedsføres, skal energimerket være en del av markedsføringen. Energiattesten kan oppdateres når som helst og er gyldig i 10 år. Utbedringer for å gjøre bygget eller boligen mer energieffektiv vil kunne påvirke energitilstanden og karakteren – og følgelig også din lønnsomhet.


Ring oss for en hyggelig prat om energimerking.


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page