top of page
  • Forfatterens bildeVigdis Myhre Næsseth

ENDRINGENES ÅR - refleksjoner etter et år med korona

Nå har det jammen gått et helt år med korona-pandemien hengende over og rundt oss. Vi har alle vært vitne til noe helt usedvanlig som vi får håpe vi får slippe å oppleve igjen. Det har skjedd store endringer for mange, og normalt snakker våre forretningsutviklere om ENDRINGSLEDELSE i praksis ute hos våre kunder.


Etter et år med korona så ser vi at det er mange som er gode til å lede sine bedrifter i dette ustabile farvannet. Vi er imponerte over hvordan våre bedrifter har taklet at hele kundegrunnlaget ble revet bort på få dager, hvordan de har klart å omstille seg til ny situasjon og hvordan de nå fremover satser ufortrødent videre. Det er klart det nå er mange som virkelig sliter med anstrengt likviditet og prøver å holde hodet over vannet så godt som mulig. Forretningsutviklerne våre fungerer da også som koblingsbokser; vi fører bedrifter sammen som vi ser har nytte av hverandre fremover – for å dyrke frem nye produkter og tjenester sammen. Dette skaper stor begeistring!


Vi i Fossekall har gjennom det siste året bidratt som diskusjonspartnere, forretningsutviklere og “gråtekoner” for mange bedriftsledere og eiere, men vi opplever at bedriftene ser fremover og aner mulighetenes marked der fremme. Det er håp om bedre tider, det våres rundt oss, og vi kan snart se tilbake på ENDRINGENES ÅR som en historie å lære av.


Hva har vi lært?

For hva har vi lært? At det som vi ikke skulle trodd skulle skje, faktisk skjedde. Hele Norge i lock-down med stengte butikker, hoteller, restauranter med forbud mot å ha besøk og dra på besøk. Men vi har lært at det alltid finnes løsninger, bare det graves dypt nok og langt nok.


Som leder har jeg selv kjent på behovet for en tydeligere endringsledelse. Det er lettere sagt enn gjort! Det er mange som skal informeres, motiveres, og lyttes til. Både av kunder, samarbeidspartnere og ikke minst mine ansatte. Ingen av oss er intuitivt gode på å håndtere en koronapandemi – men vi har utviklet oss til å være bedre endringsagenter. Men – så langt har Fossekall kommet styrket ut av dette.


2021 og veien videre

Vi hatt et travelt og aktivt år som forretningsutviklere, men også vi kjente på stor usikkerhet i mars 2020. En usikkerhet som medførte permitteringer i en periode, vi opplevde oppsigelser, nyansettelser, endringer i vårt team og eierstruktur.


Samtidig har vi posisjonert oss bra i forhold til fremtidige oppdrag, og vi har fått mange gode bekreftelser på at kommersielle forretningsutviklere virkelig trengs der ute. Store interne endringer til tross – vi har levert gode resultater for 2020.


I år har vi ansatt to nye forretningsutviklere, og vi har fått ny ekstern styreleder. Så vi satser videre – med friskt mot og optimistisk tro. Vi har frisket opp våre hjemmesider og lanserer nå vårt eget digitale kompetansesenter. Dette er en kursportal som bygges opp rundt mange spennende e-kurs, webinarer og nyttige tips som vi håper våre kunder vil sette pris på!


Våre kundeløfter Med så store interne endringer i Fossekall, har vi også jobbet med vår egen strategi. Den har resultert i 3 kundeløfter som skal være styrende for hvordan vi jobber med forretningsutvikling fremover:

  • Vi stiller de riktige spørsmålene

  • Vi kan bærekraft og lønnsomhet

  • Vi er knallgode på prosjektstyring

Ta en titt på www.fossekall.no!


Av

Vigdis M. Næsseth

Daglig leder, Fossekall as

25. Mars 2021

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page