NY LOKALMAT-APP!

Fossekall utvikler Norges første lokalmat-app! 

De små lokale butikkene har som oftest mye spennende lokalmat å by på, men det er ikke alle som vet dette. Dette skal løses med den nye app’en, som vil sørge for at informasjon om lokalmat i den lokale butikken kommer frem til kundene.

 

Med finansiering fra Fjellnettverket og Merkur har Fossekall fått utviklet en lokalmat-app som kan brukes av hyttefolk og tilreisende for å orientere seg om lokalmattilgang i butikker i fjellregionen. Prosjektet ledes av Vigdis Myhre Næsseth og Glenn Larsen, teknisk ansvarlig i Fossekall AS.

App’en vil kort og godt gjøre det enklere å FINNE og NYTE lokalmat, - derav også navnet. Dette skal gi de som ferdes i fjellregionen en bedre opplevelse av å være nettopp der. FINN-NYT gjør det mulig for lokalbutikkene som deltar i pilotprosjektet å nå ut med sine lokalmatprodukter som finnes eller kan bestilles i lokalbutikken. Vi håper dette skal gi en vinn-vinnsituasjon; for butikken fordi dette skaper mer aktivitet og for kunden som får en bedre opplevelse av å være i det aktuelle området. Og ikke minst for produsenten som forhåpentligvis opplever økt etterspørsel etter sine produkter.

 

Undersøkelser viser at hytteturister og andre besøkende ønsker bedre tilgang på lokalmat i de områdene de ferdes. Med FINN NYT kan man søke opp butikker i det området man skal reise til, eller ferdes i, lagre sine «favorittbutikker», og holde seg oppdatert om utvalget av lokalmat til enhver tid. Den første versjonen av app’en testes ut nå. Planen videre er at FINN-NYT skal utvikles etter hvert som flere butikker registrerer lokalmat, og rulles ut i større områder.

I første omgang er FINN-NYT tilgjengelig for butikker i utvalgte områder av Valdres (Hedalen, Reinli, Etnedal, Tisleidalen og Vaset), Høvringen i Gudbrandsdalen og Bruvoll i Skjåk. I tillegg er den tilgjengelig i Borgund, Vaksdal og Masfjorden på Vestlandet.

Den er gratis å bruke og gratis å laste ned (fra Google Play eller App Store) - FINN-NYT vil definitivt bidra til å løfte frem lokalbutikkens betydning og lokalmatens fortreffelighet i en og samme funksjon. App’en bidrar til at distriktsbutikker får etablert en kommunikasjonskanal for å informere om tilgangen på bærekraftige lokale produkter som gagner alle. I fellesskap bidrar de til å løfte frem lokalmatprodusenter og norsk matkultur som kan gi dem økt omsetning og bedre driftsgrunnlag.

Prosjektet har egne prosjektsider som du finner her.

Om du har spørsmål til app’en eller prosjektet – kontakt oss gjerne.

  • Fossekall på Facebook
  • Fossekall på Linkedin

© FOSSEKALL

Snekkervegen 4, 2619 Lillehammer - 400 500 99 - Org.nr. 948 734 028