KUNDENS BÆREKRAFT er VÅRT FOKUS

Med våre rådgivere får du solid kunnskap om fremtidig konkurranse-kraft og bransjeovergripende

kompetanse innen forretningsutvikling, markedsorientering og energi- og miljørådgivning

ARKIV

 
 • 03/2020

  I en tid som denne kan alle gjøre noe for å spille hverandre gode. Vi deler gjerne vår kompetanse omkring det praktiske, - men også det mentale fokus er avgjørende i en vanskelig tid som denne.

   

  Fossekall har lang erfaring som bedriftsrådgivere og har ledet hundrevis av bedrifter til vekst og utvikling.

   

  Mange bedriftseiere står med permitteringer og vil bli rammet hardt.

   

  Det er det vår plikt å bidra så godt vi kan!

 • 03/2020

  Om du må permittere ansatte, er eneste ansatte i eget selskap, lurer på om du kan ta inn ansatte for midlertidig arbeid i permitteringsperioden, hva som ligger i krisepakken – les dette!

  Her har vi samlet praktisk info med oversikt over rettigheter og plikter som kan hjelpe deg som driver liten bedrift.

 • Framtidas e-verkssjef - 

  Fra høvding til strateg

  03/2020

  Hvordan møte endrede rammevilkår og krav til ny organisering best mulig? 

  Mye har forandret seg for e-verksbransjen de siste årene, konkurransesituasjonen er betydelig endret og politiske føringer knyttet til framtidig drift og organisering av denne type selskaper stiller helt andre krav til ledelsen i lokale e-verk. Spørsmål som tidligere så vidt var innom hodet før de forsvant ut igjen, rett og slett fordi de ikke var presserende, står nå i kø og krever oppmerksomhet.

 • Gjennomføringskraft

  gir handlingsrom

  02/2020

  Nei du – det rakk jeg ikke…

  Kjenner du deg igjen? Hvor ofte brukes ikke denne frasen som den evige unnskyldning for alt man ikke får gjort?

  Den tilbakevendende følelsen av å ikke strekke til, og ikke klare å prioritere slik vi vet at vi egentlig må. Og kjenne på alt som burde vært gjort og prioritert, og lure på hva du egentlig driver på med.

  En trøst er gjerne at du kan nikke gjenkjennende til andre som fortviler over alt de ikke rakk å gjøre. En annen trøst som er god å smykke seg med, er jo at du tross alt gjør så godt du kan…

  Eller gjør du det??

 • Hvorfor gjør vi ikke det vi ble enige om?

  02/2020

  Så langt har jeg til gode å møte en arbeidsplass der ingen har stilt seg dette spørsmålet. For det skjer overalt. Vi deltar på møter og fatter beslutninger, men så skjer det ingenting. Nada. Beslutningene resulterer ikke i handling.  

  Hvorfor blir det slik?

  Det handler om Tillit, Konflikt, Forpliktelse, Ansvarliggjøring og Mål.

  Sitat kunde:

  «De har gjort oss bevisste på viktige faktorer som definerer et velfungerende team og hva vi må ha fokus på for å lykkes i det daglige. Dette har vært en nyttig prosess for oss alle.»

 • Hvordan nå inn med budskapet ditt?

  01/2020

  Husk at budskapet ikke bare skal nå ut, det skal nå inn også!


  Denne formuleringer satte utropstegn etter én av flere nye innsikter jeg tok med meg videre fra to intense kursdager i høst, der tittelen var: «Tal så du blir husket og forstått!» av Nils Apeland. 

  ​At et utsagn kan være så banalt og så dypt på en gang! Det burde vært så selvsagt, men erfaringer har lært meg at virkeligheten er stikk motsatt. 

 • Norges Høyfjellshoteller og Fjellstuer

  01/2020

  Kan bærekraftig tankegang og fellesskap gi renessansetid for Norges høyfjellshoteller- og stuer?​

  Fjellet som fritidsarena har vært et yndet sted for folk gjennom flere generasjoner og epoker. Først gjennom det enkle seterlivet og ubetjente hytter, og dernest gjennom turisthotell, høyfjellsstuer og høyfjellshotell med sitt antatte høydepunkt i 60, -70- årene.

   

  Da tok hyttebygging og interessen for «syden» av, - og mens solen gikk opp over palmene, gikk den ned for mange av høyfjellshotellene og fjellstuene.

 • Ny medarbeider i Fossekall!

  Hedvig Rognerud 2.jpeg

  01/2020

  Vi er glade for kunne introdusere Hedvig Rognerud som ny medarbeider i Fossekall fra 13. Januar.

   

  Hun har et sterkt engasjement knyttet til ledelse, endringsledelse og samhandling. Hennes grunntanke er at gjensidig respekt skaper tillit og forhindrer konflikter. Hun har lang erfaring som leder, coach, bedriftsrådgiver og fra HR i privat og offentlig sektor, og har en rekke sertifiseringer i verktøykassa.

 • Vellykkede endringsprosesser

  12/2019

  Kollektiv handlekraft i omstillinger er en mangelvare

  Passiv tilfredshet og travelt tunnelsyn er hovedårsaker til manglende omstillingskraft der endringer i bedrifter ikke lykkes. Når slike holdninger får lov å prege organisasjoner eller endringsprosesser, ender som regel omstillingsprosjektet opp som en intern kamp fremfor å løse prosjektets egentlige utfordringer. 

 • Bærekraftig business 

  12/2019

  Bærekraftig business handler om mye mer enn en håndfull fargerike sjablonger fra FNs hjemmeside i firmapresentasjonen. 

  Virksomheter på Innlandet har gode muligheter til å posisjonere seg i utviklingen til et mer bærekraftig samfunn. Bærekraftig business ER lønnsomhet i sin faktiske konsekvens; jobber vi fremtidsrettet tjener det både bedriften og samfunnet.  

 • Hva med kulturanalysen?

  12/2019

  Når fredagspilsen og julebordet ikke er nok for å skape prestasjonskultur.

  «Selv ikke de beste strategiene eller omstillingsprogrammene vil alene kunne ta deg til himmelen. Men dersom jobbfellesskapet samtidig har en kultur for prestasjon, tillit og stolthet, så når du den», mener Bjørn Bergan, Fossekall.

 • Endringsledelse for
  Lillestrøm kommune

  Bilde Hilde Gulli.jpg

  11/2019

  Lillestrøm kommune velger Fossekall til endringsledelse etter sammenslåing.

  Fra nyttår skal tre kommuner på Romerike bli til en. Skedsmo, Fet og Sørum kommuner blir til Lillestrøm kommune, med til sammen mer enn 80,000 innbyggere. Ett av deres tjenesteområder har valgt Fossekall til å bistå i omstillingen og til kompetanseheving for lederne.

 • Ny medarbeider i Fossekall!

  Bjørn Bergan.jpg

  11/2019

  Vi er glade for kunne introdusere Bjørn Bergan som ny medarbeider i Fossekall

  fra 1. november.

   

  Han er utdannet sivilingeniør bygg fra NTNU og har i tillegg en master of management fra BI i Oslo. Kompetansen han bidrar med er attraktiv for våre kunder, og vi gleder oss til å introdusere ham i nettverket vårt. 

 • Muligheter for å bli med i Fossekall-teamet i 2020
  Fossekall-team.png

  11/2019

  Frister det med en fast base på Lillehammer med et faglig sterkt og innovativt miljø?

   

  Og hvor du kan jobbe selvstendig med ulike oppdrag der du selv ønsker?

 • Fossekall utdanner fremtidens Fagskoleingeniører

  jorann_glenn.jpg

  07/2019

  Fossekall AS har gjennom de siste 10 årene utgjort en vesentlig undervisningskompetanse ved KEM-faglig undervisning (Klima, energi- og miljøfagene) ved Fagskolen i Innlandet (Gjøvik).

  Nå underviser vi i ytterligere flere fag!

 • Endringsprosesser

  action-artisan-burnt-1145434 (2).jpg

  02/2019

  Får du ikke med deg de ansatte på endringer?

  Alt som skjer, og ikke skjer i bedriften, skjer under noens ledelse. Det er du som leder som må beslutte at endring skal skje.

   

  Om du lykkes med å få de ansatte med på prosessen vil i stor grad bero på lederegenskaper.

   

  Det finnes mange ulike «lederoppskrifter» på å lykkes med endringer. Her er en enkel variant som gir god forankring og raske resultater.

 • Datasenter i Oppland? 
  Ny potensialstudie!
  network-2402637_1280.jpg

  11/2018

  Vi har sett på Opplands muligheter for datasenteretablering i hyperscale størrelsen.

   

  For denne gruppen vil Lillehammer og Gjøvik-regionen være de mest interessante områder.

   

  Potensialstudiet skal bidra til realistiske perspektiver og økt investeringsvillighet. Med «investor» menes i denne sammenheng en internasjonal hyperscale datasenteraktør som vil vurdere investering i Norge og Oppland, samt vertskommunen som bør påregne en økonomisk innsats som investering i potensielle fremtidige arbeidsplasser som et datasenter kan gi. 

 • Lederskifte i Fossekall AS

  Lederskifte.jpg

  05/2018

  Etter å ha sittet ved roret i Fossekall siden 2006 skifter nå Arild Kvikstadhagen beite. Han tiltrer en stilling som lektor ved Fagskolen Innlandet fra 1. mai.

  Han har vært en av tre aktive eiere i bedriften, og selger sin eierandel ut samtidig med overgang til ny stilling. «Dette åpner mulighetene for at flere ansatte i Fossekall nå kjøper seg inn i selskapet og får muligheten til å investere i egen arbeidsplass.

 • Ekspertpanelet Grønt Skifte
  20180620_112840.jpg

  09/2017

  «Trylleformelen» som sier noe om hvor langt bedriften din vil nå

  Det er 3 hovedkomponenter som til sammen forteller om hvordan det står til med din bedrifts samlede kompetanse, og dermed også evnen til å vokse:

  •    Kunnskap
  •    Evne
  •    Vilje

 • Miljøfyrtårn

  Miljøfyrtårn_Fossekall_AS.jpg

  08/2017

  Bli Miljøfyrtårnsertifisert,

  start prosessen i dag!

   

  Regler om offentlig anskaffelse åpner for å stille krav til dokumentasjon av miljøarbeidet. Dokumentasjonen vil da ikke bare være et konkurransefortrinn, men et direkte kvalifikasjonskrav.

 • Biogass er gull!

  sewerage-780582_1920.jpg

  02/2018

  Med biogass kan man dekke et energibehov, øke lønnsomhet, forbedre landbruket, og samtidig svare på et avfalls- og utslipps problem. 

  Norskprodusert biogass har definitivt et uutnyttet potensial, hvor utviklings vinduet nå står på vidt gap nå. 

  Biogass i landbruket – kan bli bondens nye gull? Regjeringens målsetting er at innen 2020 skal 30% av all husdyrgjødsel benyttes til biogass produksjon. For å lykkes med dette er det igangsatt gode støtteordninger.

 • Bli mer bærekraftig

  pen-idea-bulb-paper_big2.jpg

  11/2017

  Bærekraftige løsninger blir et stadig viktigere utvalgskriterium for bevisste forbrukere. Dette bør alle bedrifter ta hensyn til.


  Start med en god prioriterings nøkkel som sikrer utviklingsmuligheten, og få inn trippel-bunnlinje-begrepet i forretnings modellen.

 • "TRYLLEFORMELEN"
  Trylleformelen

  09/2017

  «Trylleformelen» som sier noe om hvor langt bedriften din vil nå

  Det er 3 hovedkomponenter som til sammen forteller om hvordan det står til med din bedrifts samlede kompetanse, og dermed også evnen til å vokse:

  •    Kunnskap
  •    Evne
  •    Vilje

 • Energimerking

  energimerking.jpg

  11/2017

  Med en dyktig energirådgiver kan du gjennom den lovpålagte energimerkingen spare tusener av kroner årlig. 

  I tillegg kan du få økonomisk støtte gjennom Enova til å gjennomføre mange av dem.

 • Fossekall på Facebook
 • Fossekall på Linkedin

© FOSSEKALL

Snekkervegen 4, 2619 Lillehammer - 400 500 99 - Org.nr. 948 734 028